neděle 19. listopadu 2017

Mňamky: vínovo-dýňové drinky

Minulý recept byl věnovaný hlavnímu chodu - pokud máte hlad, vyzkoušejte Šťavnatou krkovičku na černém pivu. A co k tomu? Třeba dýňový drink na dva způsoby!




Mám ráda výzvy, takže když jsem se dozvěděla o výzvě s eshopem alkohol.cz, tak jsem se do toho dala. Úkol byl jasný - vymyslet recept na téma dýně, který obsahuje bílé víno. K dispozici jsem měla polosuché moravské Chardonnay od Zemědělského Družstva Nemčičky.



Takže jsem se dala do zkoušení a testování. Nakonec se mi povedly dva vínovo-dýňové drinky, kterými bych se vám chtěla pochlubit. A zároveň inspirovat k "likvidaci" dýní z halloweena :)

 

Dýňovo-vanilkový spritz




Ingredience:


Jak na to:
1. Nejdříve si připravíme dýni, kterou pokrájíme na kousky. Kousky dýně lehce rozmáčkneme, pokud je dýně moc tvrdá, tak ji lehce podusíme v hrnci a necháme vychladnout. Nepřežeňte to! Z dýně nesmí být kaše.

2. Sklenici naplníme ledem a poté přidáme vychladlé kousky dýně. Přilijeme bílé víno, perlivou vodu a opatrně po okraji sklenice přidáme i dýňový sirup.

3. Na závěr do sklenice přidáme kousek celé vanilky a ozdobíme dle libosti - třeba kouskem dýně.

A návštěva bude chtít další!


Pokud máte raději více ovocnější drinky, tak doporučuji vyzkoušet následující recept na styl ovocné bowle.

 

Opilá ovocná dýně


Ingredience:
  • dýně Hokaido
  • bílé víno (já použila polosuché Chardonnay ZD Nemčičky)  
  • šampaňské
  • trochu koňaku
  • sodovka
  • pomeranče
  • broskve v plechovce (budeme potřebovat i sťávu z nich)
  • led
  • mísu nebo karafu, ve které budeme drink připravovat

Asi jste si všimli, že jsem nenapsala, kolik čeho dáme. Důvod je prostý, každý má jinak velkou mísu/karafu a jiné chutě (tím myslím, že každý chce drink jinak silný).


Jak na to:
1. Vydlabeme si dýni a nakrájíme ji na kousíčky. Pomeranče zbavíme kúry a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky.

2. Do mísy nebo karafy přidáme připravené ovoce (dýni, broskve a pomeranče), které zalijeme trochou šťávy z broskví, pár "deckami" koňaku a polovinou bílého vína (čím více koňaku a vína, tím silnější bowle bude). Džbán nebo mísu s ovocem a alkoholem dáme na 2 h do lednice. Chodíme průběžně míchat.

3. Zatím necháme vychladit šampaňské a sodovku - tyto dvě ingredience společně se zbytkem vína nalijeme do bowle těsně před podáváním, aby nevyprchaly bublinky. Ideální bowle by měla mít uzavíratelný vrch, aby nevyprchalo aroma drinku.

4. Teď už jen ozdobíme skleničky a přidáme led buď do skleniček nebo přímo do bowle. Odkryjeme víko mísy a přidáme do mísy naběračku nebo velkou lžíci na nabírání. A přátelé si mohou dolévat dle své libosti!

Ideální na Silvestrovský přípitek!

Který drink vás zaujal víc?


Žádné komentáře:

Okomentovat