pátek 12. ledna 2018

Mňamky: Šťavnaté medové kuřecí paličky

Není nic krásnějšího než pohled na zlatavé kousky kuřecího masa a linoucí se vůni z trouby. Dneska si upečeme medové paličky z kuřecího masíčka.

kuřecí paličky



V poslední době jsem si oblíbila pečení v troubě. Nevím proč - nikdy jsem nijak zvlášť nepekla, protože pro mě bylo těžké rozpoznat, kdy je maso hotové. A také jsem měla problémy se suchým masem z trouby. Ale v poslední době jsem se rozjela. 

Recept na Bylinkové kuře se šťouchaným bramborem měl úspěch, tak jsem zkusila i další šťavnaté kuřátko. Tentokrát si můžete pochutnat na medových kuřecích paličkách z trouby. A jako přílohu můžete vyzkoušet opečené nebo šťouchané brambory, hranolky anebo jako já - bramborovou kašičku z rendlíčku.


Šťavnaté medové paličky s bramborovou kaší

obtížnost: snadné
doba přípravy: cca 1 hodina + 1-8 hodin marinování

kuřecí paličky s medem



Co budete potřebovat? (recept na 2 porce)



A můžeme jít kuchtit:


1. Nejdříve si připravíme marinádu do větší mísy, kterou můžeme zavřít. Smícháme sojovou omáčku, med, olivový olej, na jemno nasekaný česnek (může být i prolisovaný lisem na česnek), špetku sladké papriky a chilli koření. 

2. Omyjeme si kuřecí paličky a popřípadě z nich odstraníme tučnou část a chlupy - kůži necháme. Omyté paličky z obou stran rovnoměrně posypeme solí a pepřem a vložíme do misky s marinádou. Mísu zavřeme a dáme do ledničky na minimálně 1 hodinu, ale ideálně přes noc, aby se marináda dobře vsákla do masa.

3. Pokud máme maso dostatečně dlouho v marinádě, naskládáme ho do pekáčku a přelijeme zbylou marinádou. Pekáček přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě cca 200°C přibližně 35-45 minut. 

4. Jak už jsem psala - jako přílohu můžete mít šťouchané brambory s cibulkou, opečené americké brambory nebo klasické smažené hranolky. Já zvolila bramborovou kaši. Pokud máte jinou přílohu, můžete tento krok přeskočit a pokračovat bodem 5. Pokud chcete kašičku, tak můžete pokračovat ve čtení tohoto kroku. 

Zatímco se nám maso peče, můžeme si oloupat brambory a uvařit je do měkka. V mikro-vlnce si trošku ohřejeme mléko, které společně se solí a máslem pomalu přidáváme do uvařených brambor. Umixujeme do hladké kaše a přikryjeme, aby byla kaše teplá.  

4. Po cca 45 minutách pokličku nebo alobal z pekáčku sundáme, přelijeme maso znovu marinádou a pečeme dalších 15 minut odkryté. Během této doby se vytvoří křupavá zlatavá kůrčička.

kuřecí paličky

A poté můžeme naložit na talíř a podávat! Pokud se divíte, proč mám tak barevnou kaši - použila jsem fialové "Mikulášské brambory pro zlobivé děti", které jsem koupila v prosinci v Albertu :D

Dobrou chuť. 

Pokud vás zajímají i další recepty z mé sbírky, tak mrkněte i na předchozí články:




5 komentářů:

  1. Mňam, vypadají velmi chutně. Kuřecí maso mám nejraději. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já společně s mořskými plody také :-)

      Vymazat
  2. To vypadá zajímavě. Mám ráda kombinaci slaného a sladkého jídla :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také. A pokud je to lehce pikantní, tak jsem naprosto spokojená :-)

      Vymazat
  3. Zrovna včera jsme si doma říkali jak by jsme si dali žebírka na medu, tak místo toho uděláme paličky:) O když musím říct, že než jsme si všimla toho o těch bramborách tak jsme si říkala, co to může asi bejt:D

    OdpovědětVymazat

Recenzujeme: BB krém od novinky na českém trhu Huncalife

Huncalife - možná Vám tato kosmetická značka něco řekne, ale většinou spíše ne. Jde o novinku na českém trhu s původem v Turecku. Huncalife ...

Oblíbené články