sobota 24. listopadu 2018

Mňamky: Kuřecí stehna s meruňkovou glazurou

Dlouho jsem se nepodělila o žádný recept. Dlouho mě totiž žádný extra nezaujal, až do nedávna. Sladko kyselá kombinace masa. Chuť čerstvých bylinek. A ta podmanivá vůně... Jdeme na to!




Budete potřebovat: (na dvě porce)


  • 2-4 kuřecí horní stehna podle velikosti a hladu
  • středně velkou cibuli
  • 1-2 stroužky česneku
  • kompotované meruňky nebo sušené meruňky
  • sojovou omáčku
  • bílé víno (stačí pár dcl - zbytek můžete vypít)
  • trochu másla
  • koření - sůl, pepř, červenou papriku a trochu chilli
  • čerstvé bylinky (já použila bazalku)


Příloha:

Doporučuji podávat s bramborovou kaší, ale můžete samozřejmě využít i jiné přílohy. Například pečené brambory nebo rýži.



Jdeme kuchtit:

1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Na pánvi si rozehřejeme kousek másla a lehce osmažíme kuřecí stehna z obou stran. Vyndáme kuřecí stehna z pánvičky na prkénko a necháme odpočívat.

 2. Na stejnou pánvičku přidáme ještě kousek másla a nasypeme oloupanou a nakrájenou cibuli na kolečka. Přidáme nalisovaný česnek, sůl, pepř a chilli. Přidáme trochu nakrájených sušených meruněk nebo nakrájených kompotovaných meruněk. Vše důkladně mícháme, aby se nám směs nepřipálila.

3. Nalijeme na pánvičku trochu bílého vína a důkladně promícháme. Nakonec přidáme do směsi kuřecí stehna. Pánvičku se směsí a masem dáme chvíli do předehřáté trouby na cca 25-30 minut. 

Než začnu podávat, většinou ještě posypu maso čerstvými bylinkami a nakrájenými mandlemi.

Můžete podávat s bramborovou kaší, opečenými brambůrky nebo s rýží.


Dobrou chuť!

2 komentáře:

Vybíráme šaty s eshopem Manzara.cz

Sice máme období pečení cukroví, shánění dárků a výzdoby našich domovů, ale zároveň se nám blíží čas firemních večírků a plesů. S tímto ob...

Oblíbené články